1. What is Dera Sacha Sauda?

Answer: Dera Sacha Sauda is a selfless socio-spiritual organization which focuses on the overall development and well being of humanity. Presently, it is being lead by Saint Gurmeet Ram Rahim Singh Ji Insan. The main center of this organization is situated at Sirsa, Haryana(India).

2. What is the aim of Dera Sacha Sauda?

Answer: The aim of the organization is to inculcate true human values in human beings so that a harmony can be developed among each other thus experiencing heaven on this earth itself.

3. What is the origin of DeraSacha Sauda?

Answer: The organization was established by His Holiness Beparawah Mastana Ji Maharaj on April 29th, 1948 to encourage spiritual awakening among the masses to uplift the humanity. His Excellency Guruji preached about following the path of truth, humanity, and hard work. In 1960, He handed over the reins of Dera to His spiritual successor, Param Pita Shah Satnam Singh Ji Maharaj. His Holiness served mankind for thirty years (1960-1990) and enlightened many people on the path to emancipation by showering the blessings of Gurumantra upon them. His Exalted Holiness passed the Divine apostleship of Dera Sacha Sauda to revered Saint Gurmeet Ram Rahim Singh Ji Insan (the present Master)on September 23rd, 1990.

4. How to be a member at DSS? Is there any membership charges?

Answer: To become a member of Dera Sacha Sauda, you need not be of any particular religion or caste. Neither your job profile nor your class or position in the society matters to become a member of the organization. As the aim of the organization is to create a better society for all and not for a specific class of the society. Besides, membership is absolutely free. The willing persons can contact us any time at CONTACT DETAILS.

5. How to get the method of meditation?

Answer: A spiritual gathering also known as Satsang is organized at Sirsa,Haryana(the main center)every last Sunday of the month in which Guru Ji narrates the method of meditation to the willing people present there.

6. When can anyone learn the true method of meditation?

Answer: One can learn the true method of meditation after age of 5.

7. What is required to get the method of meditation?

Answer: The method of meditation is a simple and practical way of connecting with God. Each one of us can practice it irrespective of our gender, age, caste, creed, race, nationality or religion. The Guru Ji while initiating an individual asks that he/she give up alcohol, non-vegetarian food, and immorality. Besides this there is no other restriction of any kind on the individual.

8. How to make any donation to DSS?

Answer: DSS does not accept donation in any form. It is against the ethics of DSS. DSS believes in the fact that God is not beggar ,He only gives. And one who follows His path does not need to ask for favors to anyone but God.

9. What is schedule at dera sacha sauda?

Answer: Majlis is organised every morning and evening at Dera Sacha Sauda in which holy rhymes are enchanted by the devotees in presense of Guru Ji. Every last sunday of the month, holy discourse is held at large scale where Guru Ji gives method of meditaion to the willing comers.

10. Accommodation facility at Dera Sacha Sauda?

Answer: There are two hotels namely MSG hotel and Kashish with all the required facilities for a comfortable stay. Both the hotels are situated near DSS only. Rooms can be booked with prior information. For contact, you can visit our site i.e. derasachasauda.org .

11. What is the process of staying the Drug rehabilitation center at DSS, What are the expenses involved?

Answer: One has to stay for one week in Dera Sacha Sauda and do hard work to keep himself/herself occupied. The concerned person can come anytime and contact the authorities. Eating and staying is absolutely free. One family member can also stay with the concerned person.

12. How to join if staying outside India?

Answer: You can contact the management of Dera Sacha Sauda anytime. The contact information is available on our official website i.e. derasachasauda.org

13. How can I get the answer of any of my problem or question related to life or spirituality from Guru Ji?

Answer: You can write down your problem/query in 2-3 lines and give it to any management person with your name and contact details. Guru Ji read all the queries Himself and provide the answers.

14. What religion does DSS follows?

Answer: DSS is confluence of all the religions present in the world. It respects all the religions equally. DSS follows the path of Humanity.